Малините

Автор: Лора Миланова
14.09.2020

Освен да берем малини и да се убедим, че това не е лесна работа, можем да ги усвоим (разбирай, да изядем) по няколко начина. А ако искаме това да става и извън сезона, предлагаме инструкции как да ги замразим така, че да са като ей сега набрани.

В сладкиш

На всеки шоколадов кейк му отиват малини, защото са стипчиви на вкус, не са много сладки и вкусът им е опозиция на какаото и захарта, което директно ни изпраща на седмото небе, когато опитаме шоколадовия сладкиш. За още повече радост за сетивата добави една топка сметанов сладолед за гарнитура.

За закуска (здравословна)

Малините са пълни с антиоксиданти и витамин С, което ги прави освен вкусни и здравословни за закуска. Поръси овесената каша или добави към киселото мляко, когато закусваш.

Сладко

Никой купен десерт не може да се сравни с домашно приготвеното сладко. Да го направиш перфектно от малини не е лесна работа, ако искаш да запазиш техния красив розово червен цвят и вкус. Но пък усилието си заслужава, когато си намажеш от него просто върху филийка хляб.

В сладолед

Това е задължително за лятото. Пасирай малините и ги разбъркай със сладолед. Готово е!

В лимонада

Направи си лимонада от свежи малини, добави листа от мента и лед. Газираната вода е за предпочитане, ако искаш да се освежиш.

Как да замразим малините? За да са същите, когато ги размразиш.

  1. Измий малините и ги остави да се изсушат за 10 минути.
  2. След това ги сложи на домакинска хартия, за да попие останалата влага.
  3. Нареди ги една до друга върху хартия за печене.
  4. Постави ги във фризера за няколко часа, а после ги премести в специални торбички за замразяване.
  • Сподели: