ТОП 7 изненади за мотивация на служителите работещи хоум офис

Мъж работещ от вкъщи

Автор: Лора Миланова
15.04.2021

Искаме или не, работим по-често хоум офис, което си има предимства, но вече ги няма разговорите с колегите на по чаша кафе, няма излизане за обяд заедно, няма ги разговорите, няма ходене след работа на заведение, няма обсъждане на поредния нов як сериал. Някои от изброените неща се получават и сега, но съвсем не е същото, когато не сме на едно място по цял ден.
Продължаваме да си работим, даже може и по-добри резултати да постигаме в работата, но работата под един покрив (офис) липсва. Ето как и с какво да мотивираме служителите, с които се виждаме дистанционно, за да не забравят, че сме заедно.

Допълнителен свободен ден

Изчезна удобството на хоум офиса, понеже офиса си стана вкъщи и за това идеята е да има служителят ден, който да е само за него като бонус. Със сигурност това ще има положителен ефект, защото ще можем да забравим за един ден, че сме на работа и нашето вкъщи да си е само домът, в който през деня не работим, а правим нищо или излизаме без да си гледаме на всеки пет минути телефона. 

Подарък за рожден ден изпратен до дома, придружен с виртуална картичка от колегите.

Отминаха дните, в които на рождения си ден влизахме в офиса с торби, пълни със сладки, соленки, вино и ядки, а в края на деня целият офис се изсипва, за да се почерпим. Затова са доставките до дома на подаръци и какъв по-хубав повод от рождения ден.

Излет в обедната почивка в някой парк

Да, всеки може да се разходи сам или с приятел. Но да се събереш с колеги, дори за малко, на въздух, е много ободряващо. Почти както преди. 

Кутия със свежи сезонни плодове доставена до дома

Всеки обича подаръци, а кутия с плодове е леко намигване към дните, когато работехме в офиса и плодовете бяха част от ежедневието ни и здравословен начин на  живот. Свежите плодове са винаги добра идея, могат да се споделят с близките и да те подсетят да се храниш здравословно не само в един ден. Препоръчително е да са сезонни, но екзотичните като манго, папая или ананас освежават картината още повече. Ако искаш да поръчаш виж тук. 

Нашите свежи сезонни плодове

Карти за спа център

Всяка добре свършена работа заслужава награда и когато получим възможност за релакс около някой басейн, сауна или масаж със сигурност ще се похвалим на всички в каква страхотна фирма работим, а и по-важното – ще вярваме в това. 

Раница за лаптоп

Дори и като работим вкъщи, пътуваме и се местим за малко или много в друг град, вила, апартамент. Една нова раница за лаптоп винаги върши работа, защото лаптопа е едно от стоте неща, които носим в нея. 

Смарт гривна

Ясно е, че крачките не са много, които сме направили тази година. Но един такъв фирмен подарък точно в тези малко обездвижени дни, ще ни накара да се замислим, да започнем да ходим повече и да обръщаме внимание на здравето си.

Може да прочетете и нашата статия за корпоративни подаръци ако имате нужда от още идеи.

  • Сподели: